rss

Planowanie zdjęć pejzażowych w oparciu o programy mapowe...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Fujifilm Klub Polska Strona Główna -> Technika
Autor Wiadomość
menelkij

Tematy: 9
Model aparatu: S6500

PostWysłany: 2010-07-13, 22:24    Temat postu: Planowanie zdjęć pejzażowych w oparciu o programy mapowe... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem Oznacz jako nieprzeczytany

Czytając program warsztatów fotograficznych "Tatry w obiektywie" znalazłem taki punkt:

"Planowanie zdjęć pejzażowych w oparciu o programy mapowe i astronomiczne"

Czy ktoś mógłby mi wskazać książkę lub stronę gdzie mogę poczytać więcej na ten temat?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Advertisement
Sponsor

PostWysłany: 2010-07-13, 22:24    Temat postu: Linki sponsorowane

Powrót do góry
sparrow

Tematy: 242
Model aparatu: S5500->S9500-> S100fs (bis) + Ikonta 531/2

PostWysłany: 2010-07-13, 23:40    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem Oznacz jako nieprzeczytany

Może coś takiego? http://fujiklub.pl/viewtopic.php?t=7183

FAQ FujiKlub.pl (przeczytaj! zanim napiszesz 1-szy post...)

Disclaimer: nie czytam wątków o obiektywach i czyszczeniu matryc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Orpheo

Tematy: 36
Model aparatu: S9600 -> K10D -> D60 -> 1000D -> D90 -> F75

PostWysłany: 2010-07-14, 18:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem Oznacz jako nieprzeczytany

Jakieś 2 lata temu dostałem link do tego programu od Sebastiana. W Beskidach się sprawdzi, ale w Tatrach ze względu na nieprzewidywalność warunków przyda się jedynie do precyzyjniejszego określenia miejsca skąd można focić. To z kolei zważywszy na konieczność poruszania się po szlakach oznakowanych prowadzi do nikąd.

Chcesz dobre zdjęcia Tatr - jedź np. na Spisz (lub jego okolice), przypnij dobrej klasy zooma, chodź na wschody słońca, masz światło za sobą - reszta to już tylko zrządzenie pogody. Więcej w tym loterii niż przyjemności - więc zależy co kto lubi

"But I still haven't found what I'm looking for..."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Fujifilm Klub Polska Strona Główna -> Technika Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: